Biografi

Vi började göra musik för och med barn i början av 1990-talet. Båda två är utbildade förskollärare och arbetade under några år på samma förskola. Numera är Stefan också legitimerad musiklärare.

Under ett temaarbete som förskolan gemensamt gjorde blev det vi som skulle ansvara för sång och musik. Temat var VATTEN. Vi tyckte att det fattades några sånger så då skrev vi ”Krabban”, ”Utan vatten” och ”Kung Krabba”. I bara farten skrev vi ännu fler som passade in i andra teman.

Det var en härlig tid och 1996 hade vi så mycket material så vi bestämde oss för att göra sång- och musikföreställningar för fler än barnen på förskolan. Vi vill vid varje tillfälle vi kan ge barn stor uppmärksamhet och visa att vi tror på deras kompetens så att deras självförtroende växer. Därför börjar vi alltid våra föreställningar med:

Hejsan alla ungar! Ni är drottningar och kungar!

Artistnamnet Sander & Gander skapades och 1997 startade vi ett bolag som fick namnet Pop i Galopp Handelsbolag. Det året fick vi Landskrona kommuns kulturstipendium och de pengarna använde vi till att spela in våra sånger i en studio. Sångerna hamnade på kassettband som hette ”Rymdraket” efter en av sångerna.

1999 fick vi Fredrika Bremers Landskronaavdelnings pris för att de ansåg att vi var goda ambassadörer som sprider stor glädje i ett kvinnodominerande yrke.

Tiden gick och vi gjorde många föreställningar vid sidan om våra ordinarie arbeten.

Kassettbandstidens era började ta slut och då hamnade våra våra sånger på en CD som så klart fick heta ”Kassetterna”.

2019 får vi Landskrona Stads Hedersmedalj vilket vi är otroligt stolta över!

2024 under maj månad blev vår sångbok ”Sånger för nyfikna barn” äntligen klar. Illustrationerna i boken är gjorda av Isa Oriabure Andersson. Vi är mycket glada över att Isa har valt att samarbeta med oss.

Fortsättning följer…

Till dess så hoppas vi att vi ses på något sätt, någonstans där det behövs finurliga sånger för och med barn.

Stefan Andersson och Göran Andersson